Împreună pentru cauza violenţei domestice

6,000.00 lei

6,000.00 lei Goal

0 day left

1 Funders

6,000.00 lei   Goal

0 Day Left

Festivalul Gloria Domini, alături de Fundația Comunitară Brașov, susține cauza victimelor violenței în familie din cadrul adăpostului de criză “Esther” Brașov prin donaţii directe şi prin direcționarea a 20% din biletele de intrare la spectacole.

În anul 2017 au fost raportate Poliției un număr de 20.531 de violențe comise între membrii familiei. Majoritatea agresorilor sunt bărbaţi (92%) iar majoritatea victimelor sunt femei (76%), dar și minori. Majoritatea faptelor s-au petrecut în casa familiei. Raportat la cifrele anterioare din anul 2016 se constată o creștere a numărului de violențe în familie raportate Poliției, ceea ce arată o creștere a fenomenului.

În Braşov, încă din 2008, Biserica Reformată “Casa Speranței”, prin adăpostul de criză “Esther” a recunoscut această problemă a societății și a găzduit un număr de 499 de femei cu 685 copii abuzaţi, asigurându-le adăpost, hrană, asistență medicală și consiliere juridică. Astfel, 39 de femei și-au găsit loc de muncă, 79 și-au găsit apartament în chirie iar 27 au reuşit să revină în propria casă, obţinând un ordin de evacuare al agresorului. Adăpostul ajută procesul de vindecare al femeilor din centru dându-le șansa să dezvolte o imagine nouă despre ele însele, încurajându-le să adopte o atitudine activă și constructivă pentru a ieși din situația de abuzuri domestice.

Sprijină și tu activitatea centrului “Esther”, oferind o donație online sau la unul din evenimentele din cadrul festivalului.

Categorie: .